Η Δήμητρα Σταύρου συμμετέχει στην έκθεση “Μεταμορφώσεις” με τις Σέσουλες από την σειρά “Εδώδιμα Αποικιακά”.

Οι Μεταμορφώσεις εκφράζουν το εικαστικό συλλογικό ασυνείδητο 15 Ελλήνων κεραμιστών επηρεασμένο από την προϊστορική έως και την αρχαία ελληνική περίοδο. Ο ιστορικός τόπος των αρχαίων αγγειοπλαστείων πάνω στον οποίο κυριολεκτικά βρίσκεται ο χώρος της Eleni Marneri Galerie με βάσει τα ευρήματα, φιλοξενεί και πάλι τους σύγχρονους πια κεραμίστες. Συμμετοχή Δήμητρας Σταύρου με το έργο “Εδώδιμα Αποικιακά”.

Θα χαρούμε να σας δούμε από κοντά στην έκθεση Μεταμορφώσεις – Metamorphosis. Οι Μεταμορφώσεις εκφράζουν το εικαστικό συλλογικό ασυνείδητο 15 Ελλήνων κεραμιστών επηρεασμένο από την προϊστορική έως και την αρχαία ελληνική περίοδο.

Διατρέχοντας τον χρόνο, τα αρχέτυπα αυτά αποδίδουν κεραμικές φόρμες, χρηστικές και διακοσμητικές, με ελεύθερα περιγράμματα χωρίς να μένουν δέσμιοι των κλασικών αρχαιοελληνικών μοτίβων, πάντα με την ίδια ιδιαίτερα δυναμική χρήση των αρχέγονων υλικών και τεχνικών. Ο ιστορικός τόπος των αρχαίων αγγειοπλαστείων πάνω στον οποίο κυριολεκτικά βρίσκεται ο χώρος της Eleni Marneri Galerie με βάσει τα ευρήματα, φιλοξενεί και πάλι τους σύγχρονους πια κεραμίστες.

Γκαλερί Eleni Marneri, από 5 Απριλίου έως 11 Μαΐου, Λεμπέση 7, Αθήνα.

(φωτό Dimitris Kalogeropoulos)