Εγκαίνια έκθεσης κεραμικής στο αρχοντικό Μίσιου στα Ιωάννινα από την ομάδα ”Συν… Τεχνίτες πηλού”

Χρηστικά και διακοσμητικά, πανέμορφα αντικείμενα, εκτίθενται από χθες στον ισόγειο χώρο του Αρχοντικού Μίσιου (Ασωπίου 9) στα Ιωάννινα. Όλα τα αντικείμενα δημιουργήθηκαν από την ομάδα «Συν…Τεχνίτες πηλού» με επικεφαλής τη Δήμητρα Σταύρου, κεραμίστρια (και πολιτικό μηχανικό).

Το Αρχοντικό Μίσιου, ένα ιστορικό κτήριο στο κέντρο της πόλης, υποδέχεται τις δημιουργίες νέων καλλιτεχνών και συμπολιτών μας, που ασχολούνται με τη σύγχρονη κεραμική, μεταμορφώνοντας μια άμορφη μάζα πηλού σε καλλιτεχνική δημιουργία.

Με κοινή αφετηρία, την αρχέγονη τέχνη της κεραμικής, την αγάπη για το υλικό, τον πηλό, καθώς και το μεράκι μετάδοσης της τόσο πολύμορφης τέχνης δημιουργήθηκε η ομάδα «Συν…Τεχνίτες πηλού» που εκθέτει έργα με επιρροές σύγχρονης κεραμικής και αφορούν μορφές, χρηστικά αντικείμενα και διακοσμητικά.

Στην ομάδα συμμετέχουν οι κ.κ. Αφροδίτη Ζούκη, Χρυσάνθη Θεοχάρη, Νικολέττα Κοκκίνου Τσουμάνη, Φωτεινή Κυριακοπούλου, Μερώπη Κυριακοπούλου, Ελένη Μαλάτου, Ευθυμία Ρήνα Τσικνιά, Αθηνά Πάνη, Βασιλική Πασιά, Ελευθερία Πλιάκου, Ισαβέλλα Πολυκάρπου, Ευγενία Τσαμπαλά, Κατερίνα Τέρτση, Βασιλική Χαλκή και Δήμητρα Σταύρου.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. Λειτουργεί καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, ενώ Δευτέρα και Τετάρτη θα είναι ανοιχτή και 6 το απόγευμα έως 9 το βράδυ. Η είσοδος είναι ελεύθερη και στην έκθεση υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης από άτομα με ειδικές ανάγκες.