Με τη συμμετοχή της πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης, μεταξύ αυτών και της Δήμητρας Σταύρου, πραγματοποιήθηκαν από τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι. Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.

Κατά τη βραδιά των εγκαινίων απονεμήθηκαν, βραβεία και έπαινοι στους κεραμιστές που ξεχώρισαν με τις δημιουργίες τους.

Τη βραδιά των εγκαινίων έντυσε μουσικά το Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.

Στη διάρκεια της έκθεσης έως τις 7 Δεκεμβρίου 2014 θα λαμβάνουν χώρα παράλληλες θεματικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, σεμινάρια, παρουσιάσεις, προβολές, μουσικές βραδιές και εστίασης.

Η 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ) που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές και αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα και αριθμεί περισσότερα από 400 μέλη, και από το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.

Η έκθεση που φιλοξενείται στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής, Λ. Κηφισίας 207 στο Μαρούσι, λειτουργεί καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως τις 8:00 μ.μ., ενώ η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.